Web shop trenutno je nedostupan. Za sve informacije i upite molimo pošaljite mail na info@musto.hr

Musto

 • OVLAŠTENI MUSTO ZASTUPNIK za Hrvatsku i Sloveniju
 • BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad 50,00 EUR

GORE-TEX® tehnologija materijala

Što je GORE-TEX®?

GORE-TEX® je vrhunska tkanina koja pruža zaštitu od svih vremenskih uvjeta u ekstremnim sportovima. Tkanina je trajno vodootporna, otporna na vjetar i prozračna.

GORE-TEX® slogan „Guaranteed To Keep You Dry®“ znači da proizvođač GORE- TEX® membrane garantira da ćete ostati suhi u svim vremenskim (ne)prilikama.    

GORE-TEX® tkanina je membrana koja se nalazi u „sendviču“ tj. između vanjske tkanine i unutarnje podstave. GORE-TEX® tkanina  sadrži više od 1.4 milijarde mikroskopskih pora po kvadratnom cm (9 milijardi pora po kvadratnom inču). Te pore su 20.000 puta manje od kapljica vode, ali i 700 puta veća od molekule vodene pare. Što to znači? To znači da kiša, voda (more) nošeno vjetrom  ili snijeg nikada neće izvana ući neće proći kroz membranu), ali će znoj tijela lako izaći. Rezultat: Osjećati ćete se toplije kada je hladno i suše kada ste znojni.

Što je GORE-TEX® Pro tkanina koju MUSTO koristi?

GORE-TEX® Pro tkanina je najčvršća, najprozračnija i najdugotrajnija vodootporna tkanina na tržištu. Dozvolu za korištenje GORE-TEX® Pro tkanine ima samo nekoliko tvrtki u svijetu, a MUSTO je jedna od tih tvrtki. Ova tkanina se koristi u izradi naše poznate HPX i MPX kolekcije. Odjeća s GORE-TEX® Pro membranom će Vam osigurati produženu uporabu u najekstremnijim uvjetima na svijetu.

Za razliku od dvoslojne membrane, konstrukcija GORE-TEX® Pro membrane u HPX i MPX odjeći je takva da je GORE-TEX® Pro membrana spojena za vanjski i unutarnji materijal (membrana ostaje u sredini) što čini  3-slojnu konstrukciju materijala. Prednost ovakve konstrukcije su:

 • Nema micanja između slojeva
 • Manje trošenje i habanje 
 • Lagana

 

Koje su prednosti GORE-TEX® tkanina?

GORE-TEX® tkanina je prozračna, otporna na vjetar, vodootporna i dovoljno izdržljiv da podnese najteže vremenske (ne)prilike, i da u takvim uvjetima ostanete suhi, osjećate se ugodno i zadržite optimalnu temperaturu tijela.

Glavne prednosti:

 • 100% vodootporna
 • Optimalno prozračna (diše)
 • Otporna na vjetar
 • Nevjerojatno izdržljiva
 • Lagana

Partnerstvo MUSTO i GORE-TEX®

MUSTO surađuje s tvrtkom W.L.GORE  od 1994. godine na  razvoju novih i poboljšanju postojećih tkanina za sve upotrebe u sportovima, za ekstremno i za rekreativno jedrenje, kao i druge aktivnosti na otvorenom. Više od polovice MUSTO odjeće za jedrenje koristi GORE-TEX® tkanine, a velika većina kolekcije koristi i iznimno izdržljivu troslojnu GORE-TEX® PRO membranu.

HPX

MUSTO HPX kolekcija koristi GORE-TEX® PRO Ocean Technology® membranu i Gore ™ Micro Grid Backer tehnologiju. Tehnologija korištena u ovoj kolekciji  je idealna za oceanske jedriličare i natjecatelje i ostale korisnike koji žele vrhunsku zaštitu.

Kolekcija je projektirana s posebno gustom GORE-TEX® PRO membranom, koja je najgrublja, najprozračnija, najtrajnija i najvodootpornija od svih tkanina. HPX proizvodi su dizajnirani da izdrže najekstremnije oceanske uvjete. Sve komponente HPX proizvoda, uključujući dizajn odjeće, su podvrgnute najrigoroznijim uvjetima kako bi krajnjim korisnicima osigurali dugoročnu izdržljivost i pouzdanost.

MPX

MUSTO MPX kolekcija koristi GORE-TEX® PRO membranu. Membrana korištena u MPX kolekciji  je idealna za dulje korištenje u ekstremnijim uvjetima, uključujući „offshore“ jedrenje i utrke. Odjeća iz MPX kolekcije  je omiljena kod profesionalnih jedriličara ali i ostalih korisnika koji žele vrhunsku zaštitu. MUSTO MPX proizvodi su projektirani za maksimalnu izdržljivost i zaštitu, te su potpuno vodootporni, vrlo prozračni i vrlo izdržljivi

LPX

LPX kolekcija koristi GORE-TEX® tkaninu koja je 100% vodootporna i prozračna, a dizajnirana je da bude lagana i trajno vodootporna za sve vremenske uvjete korištenja. GORE-TEX® membrana u LPX kolekciji je u „sendviču“ između vanjske i unutarnje tkanine. Time Vas štiti od svih vremenskih uvjeta, i omogućuje da ostanete suhi bez obzira što radili.

 • Kontakti
Mare Nostrum Croaticum d.o.o. - Uprava, komercijala i financije<br>
Spinčići 180 B, 51215 Kastav<br>
PON-PET 8:00 - 16:00

Mare Nostrum Croaticum d.o.o.Uprava, komercijala i financije
Spinčići 180 B, 51215 Kastav
PON-PET 8:00 - 16:00

Pošaljite upit

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.